COVID19 richtlijnen

In overeenstemming met de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en het COVID19 veiligheidsprotocol voor het uitoefenen van gidsactiviteiten (gecoördineerde tekst van 7 juni 2021- aangepast aan de maatregelen uit de Ministeriële Besluiten van 28 oktober 2020 - zoals het laatst gewijzigd op 4 juni 2021 en conform het basisprotocol van 01 september 2021) informeren we u over de voorzorgsmaatregelen die we zullen hanteren tijdens onze rondleidingen:

BESCHERM JEZELF, BESCHERM DE ANDEREN IS ONZE LEIDRAAD

1. RESERVATIES:

Reservaties gebeuren online of telefonisch.

Het aantal deelnemers aan een rondleiding - uiteraard in openlucht - is beperkt tot maximum 23 personen ouder dan 12 jaar. Alle deelnemers dienen verplicht de naam, telefoonnummer en/of e-mail adres te verstrekken zodat contact tracing achteraf vergemakkelijkt wordt. Rondleidingen in een binnenruimte kunnen doorgaan voor zover het gebouw dit toelaat op vlak van geldende maatregelen omtrent de beschikbare ruimte en een goede verluchting en/of ventilatie.

Betaling van reservaties gebeurt voorafgaandelijk aan de rondleiding.

Contactloos betalen via smartphone (Bancontactapp) kan ter plaatse, cash betalingen zijn niet toegestaan.


2. VOORAFGAANDELIJK AAN DE RONDLEIDING:

Voor de rondleiding wordt gevraagd aan de deelnemers om de zelfcheck uit te voeren:

a) Vertoon je volgende symptomen: Koorts (verhoging van de temperatuur tot 38°C) en neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, spierpijn, lichte hoest;

b) Leef je samen met een persoon met COVID19;

c) Heb je koorts (vanaf 38°C);

d) Heb je moeilijkheden om te ademen of voel je je benauwd,

aarzel dan niet om de reservatie te annuleren of naar een latere datum uit te stellen. Annuleren is kosteloos en betaalde sommen worden terugbetaald. Wij raden dan ook aan om een dokter te consulteren.

Wij passen deze zelfcheck toe op onszelf vóór elke rondleiding. Zo nodig annuleren wij de rondleiding zo snel mogelijk per telefoon.

3. TIJDENS DE RONDLEIDING:

Deelnemers aan de rondleiding brengen verplicht hun eigen mondmasker en papieren zakdoekjes mee. Deelnemers kunnen, ingeval het eigen mondmasker werd vergeten, een wegwerp mondmasker kopen voor 1 EUR. Uiteraard dragen wij zelf een mondmasker.

Bij aanvang van de rondleiding herhalen we de afspraken rond de te respecteren maatregelen onder meer inzake het aanhouden van een veilige afstand (1,5 m.) tussen de personen of bubbels (maximum 4 personen, uitgezonderd kinderen tot 12 jaar) of "huishoudens" (personen die onder hetzelfde dak wonen) en het dragen van het mondmasker. Drukke plaatsen worden bij voorkeur niet bezocht. We rekenen erop dat de deelnemers onze richtlijnen strikt naleven. Zo nodig zal de gids de aanwijzingen herhalen.

Het is tijdens de rondleiding verboden objecten (deuren, trapleuningen, enz.) aan te raken, alleen de gids raakt deuren aan en opent ze. Daarom verzoeken we de deelnemers, voor zover mogelijk, geen deuren te openen. We raden deelnemers aan ontsmettingsmiddel te voorzien om na een toevallig contact de handen te ontsmetten.

4. NA DE RONDLEIDING:

Er zal een mogelijkheid zijn om de handen te ontsmetten.

De mondmaskers voor eenmalig gebruik worden door de deelnemers zelf weggegooid in een vuilniscontainer. Het weggooien van mondmaskers in de openbare ruimte is een overtreding die gesanctioneerd kan worden met een GAS-boete.

5. ALGEMENE BEPALINGEN:

De voormelde maatregelen maken deel uit van de algemene voorwaarden en Moonlighting Tours kan niet verantwoordelijk gesteld worden en neemt geen enkele verantwoordelijkheid op voor tekortkomingen voor enig feit of voorval gerelateerd tot COVID19 richtlijnen en/of besmettingen.