Over ons


Na 32 jaar hebben wij, Chris en Luc, onze job in de financiële sector vaarwel gezegd om een oude droom te realiseren. Als geboren en getogen Mechelaars voelden we al langer de kriebels om bezoekers te laten kennismaken met onze mooie stad.

We staan voor het eerst op eigen benen. Via “Moonlighting Tours” willen we onze passie voor onze stad delen. Een kleine knipoog naar de bijnaam van de Mechelaars (“de Maneblussers”) is niet veraf… 

Een verkenningstocht door onze bruisende geboortestad staat garant voor een leuk verhaal, een vleugje humor, en “a touch of history”. En wat voor een geschiedenis heeft Mechelen te bieden: van de begijntjes, over de Bourgondische hertogen tot Napoleon die de Sint-Romboutstoren beklimt!  Van de Sinte-Mettetuin tot “oep den Beirendans”, kortom geen enkel plein, geen enkel monument ontbreekt in onze wandeling.  

Mechelen heeft de laatste 20 jaar een hele gedaantewisseling ondergaan: straten en pleinen werden heraangelegd, de binnenstad is autoluw geworden (sinds oktober 2019 fietsstad) en stadstuinen en de vele bloemen maken het plaatje compleet. Je kan er op een aangename en rustige manier de mooie gevels bewonderen, winkelen of een terrasje doen. Of naar 2 super-enthousiaste gidsen én Ambassadeurs van Mechelen luisteren die de bezoekers begeleiden op hun ontdekkingstocht door de Dijlestad 😉.

Uiteraard staat kwaliteit hoog in ons vaandel en onderschrijven we de “Deontologische code voor gidsen en reisleiders” van Toerisme Vlaanderen.

Tot binnenkort!


 tel: +32 (0) 486 20 27 39 - Luc       +32 (0)486 20 11 21 - Chris