Recencies


“Mechelen is het laatste decennium onvoorstelbaar veranderd. En in de goede richting.

Het is een aangename stad om in te flanneren.

Met zoveel mooie straten, huizen , hoekjes en pleinen, historische kerken en musea.

Het water is er op verschillende plaatsen terug naar boven gehaald en mag daarin zeker de vergelijking met Brugge doorstaan.

Koning auto regeert er niet meer. Samen met Brugge en Gent is Mechelen voor mij DE stad die iedereen minstens eenmaal moet bezoeken.

Je zal je het niet beklagen !

We kenden Mechelen eigenlijk niet zo goed, alhoewel we Leuvenaars zijn.

En daarvoor deden we een beroep op Moonlighting Tours onder de deskundige leiding van Chris en Luc

Niet zo simpel om “betaalbare” gidsen te vinden die u een individuele rondleiding willen geven.

Bij hen kan dit zeker.

Onthaald met een glaasje bubbels, trokken we op pad.

Heel flexibel en zich aanpassend aan onze wensen en vragen.

Leuke suggesties en verhaaltjes, grondige kennis van de Mechelse geschiedenis , maar ook van het heden.

Ga je naar Mechelen, doe een beroep op Chris en Luc.

En je trip is 100% geslaagd !”


Daisy en Hedwig

10 oktober 2023


"Op woensdag 15 maart 2023 genoot ik samen met een vriend van me een super leuke wandeling door Mechelen onder de deskundige leiding van gidsen Chris en Luc van Moonlighting Tours, twee enthousiaste Mechelaars met veel passie voor hun stad.

Wat heel bijzonder was: mijn vriend heeft een visuele handicap en Chris en Luc gingen zonder aarzelen deze uitdaging aan. Zeer opmerkelijk hoe ze beiden mijn vriend met veel warmte instructies gaven onderweg: stoepje hier, trappen daar, opgelet losliggende straatstenen enzovoort.

Doordat Chris en Luc de straten en alle bezienswaardigheden tot in het kleinste detail beschreven, kon mijn vriend zich, ondanks zijn zware slechtziendheid, toch een goed beeld vormen van de omgeving en van wat er allemaal te zien was. En de kennis van zaken met daar bovenop de schitterende vertelkunst van beide gidsen waren de kers op de taart!

Voor iedereen die het wil horen: wil je een leuke, gezellige en tevens heel leerrijke rondleiding door Mechelen, die ook nog eens aangepast wordt aan je noden en behoeften, dan zijn Chris en Luc van Moonlighting Tours beslist een aanrader!" (Gaby, maart 2023)


"Ik kreeg een privétour van Luc en Chris en het was echt super. Het zijn hele leuke en gezellige mensen die me 3 uur hebben entertaint en leuke verhalen hebben vertelt over de geschiedenis van Mechelen. Ze gaan heel verantwoordelijk om met de corona-maatregelen en sluiten de wandeling nog af met een cadeautje. Ze passen hun tour ook met gemak aan aan je noden: opgehaald aan de B&B en afgezet aan het restaurantje waar ik wilde lunchen. Kortom fantastisch." (Tjörven oktober 2020)

"Super enthousiaste gidsen die met veel passie, humor en met heel veel variatie je het mooie Mechelen laten zien" (Kristel, augustus 2020)

"Wij vonden het super! Leuke anekdotes, geweldige zang, interessante weetjes... De moeite, wat wil je meer..." (Hilde, juli 2020)